EducatieLocal

Un viitor cercetăror în fizică

madalina tudorache2
Vasluianca Mădălina Tudorache va începe o viaţă nouă. Ea a fost admisă la Imperial College din Londra. Eleva Liceului “Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui a făcut acest pas pentru a-şi duce la bun sfârşit visul ei, acela de a deveni o bună cercetătoare în domeniul fizicii.
“Am fost acceptată la Imperial College London la departamentul de fizică. Am ales această facultate, deoarece este o facultate de top, a 10-a la nivel mondial pe fizică, şi consider că îmi va oferi mai multe şanse de angajare după absolvire”, a declarat Mădălina Tudorache.
De altfel, eleva LMK este o abonată la participările interjudeţene şi naţionale la concursurile şi olimpiadele de fizică. În clasa a IX-a, ea a obţinut locul 9 la nivel naţional la olimpiada de fizică, pentru ca în acest an să revină acasă cu medalia de bronz. Vasluianca mai are prezenţe judeţene la olimpiadele de matematică şi chimie, iar la Concursul Naţional de matematică aplicată “Adolf Haimovici” a obţinut o menţiune anul trecut.
De opt ani, Mădălina Tudorache a avut zece pe linie, terminând Gimnaziul “Alexandra Nechita” şi LMK, cu media generală 10.
Doar la evaluarea naţională, aceasta a avut cu zece sutimi mai puţin la limba română, obţinând media 9.97.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button