Un moldovean a încercat să treacă în România cu permisul de conducere suspendat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire la un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, care a fost depistat conducând un microbuz, deşi avea dreptul de a conduce vehicule suspendat.

În ziua de 22 august a.c., în jurul orei 20.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieşi din ţară, conducând un microbuz înmatriculat în România, un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, în vârstă de 33 de ani.

„La controlul de frontieră, bărbatul nu a putut prezenta permisul de conducere, motiv pentru care au fost efectuate verificări suplimentare, în urma cărora s-a constatat că acesta are dreptul de a conduce pe drumurile publice suspendat pentru abateri săvârşite în trafic. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a călătorit ca pasager din Italia până în apropirea Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa, ulterior urcându-se la volanul mijlocului de transport. Cu toate că ştia despre faptul că dreptul de a conduce îi este suspendat, a considerat că nu este o problemă dacă urcă la volan pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei”, a declarant Denis Lazăr, purtătorul de cuvânt al ITPF Iași.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Cursuri „Salvator din pasiune” la Vaslui și Bârlad

În perioada 25 martie – 30 aprilie, în Vaslui și Bârlad, IJSU Vaslui organizează cursuri …

Vinerea Verde: PSD Vaslui a curățat de gunoaie pădurea din apropiere de Crasna

Președintele Organizației Județene a PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, președintele Organizației Județene a TSD Vaslui, Vlad …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *