ActualitateLocal

Un moldovean a încercat să treacă frontiera cu țigări ascunse în canistre

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit la controlul de frontieră, disimulate în canistre din material plastic, 16.840 de țigarete de provenienţă R.Moldova ce urmau să ajungă pe piaţa neagră din Italia.

În Punctul de Trecere al Frontierei Albiţa -I.T.P.F. Iaşi s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, R.A., cu cetăţenie română şi R.Moldova, în vârstă de 31 de ani, conducând un autocar cu destinaţia Italia.

”În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, disimulată în canistre din material plastic, cantitatea totală de 16.840 de ţigarete (842 de pachete), de diferite mărci, cu timbre de acciză R.Moldova. Cu privire la cele constatate, șoferul a declarat că ţigările îi aparţin şi că urma să le comercializeze pe piaţa neagră din Italia”, a declarat Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare totală de 3.453 de lei şi sancţionarea contravenţională a tânărului cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button