ActualitateLocal

Un inconștient din Huși, băut bine, a acroșat un pieton pe trecere și a fugit de la locul accidentului

Astăzi, 7 octombrie a.c., la ora 8:40, Poliția Municipiului Huși a fost sesizată cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe strada Florilor din municipiul Huși, județul Vaslui.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii hușeni au stabilit că în aceeași dimineață, anterior apelului prin S.N.U.A.U.112, un pieton angajat în traversarea părții carosabile, bărbat în vârstă de 40 de ani, din municipiul Huși, ar fi fost acroșat de către un autoturism înmatriculat în Marea Britanie.

Persoana aflată la volanul autoturismului implicat în evenimentul rutier, un bărbat în vârstă de 35 de ani, din municipiul Huși, a părăsit locul accidentului fără încuviințarea polițiștilor, revenind, în calitate de pieton, la locul de producere, după aproximativ 20 de minute.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Huși, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

Persoana vătămată a suferit leziuni ce necesită 1-2 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

În data de 7 octombrie 2021, în baza probatoriului administrat, polițiștii hușeni  l-au reținut pe bărbat, pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii rutieri, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”,”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe” și ”vătămare corporală din culpă”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button