Un incendiu a provocat pagube majore la un garaj din apropiere de sediul Primăriei Zăpodeni

Azi-noapte, pompierii militari din cadrul Detașamentului Vaslui au intervenit cu două autospeciale de stingere și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o anexă gospodărească (tip garaj) a unei locuințe din localitatea Zăpodeni, comuna Zăpodeni.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiu se manifesta violent în interiorul garajului și exista pericol de propagare la mai multe imobile din apropiere, între care și Primăria comunei Zăpodeni.

La intervenție a participat și SVSU din localitate. Pompierii au acționat pe două sectoare de intervenție, primul, pentru limitarea și lichidarea focarului principal, iar cel de-al doilea, pentru protecția bunurilor aflate în pericol.

În timpul incendiului, din garajul cuprins de flăcări a fost scoasă o butelie încărcată cu GPL, iar mai multe păsări au fost salvate.

Intervenția a fost dificilă, din cauză că în garaj erau depozitate – între alte materiale inflamabile – și aproximativ 14 metri cubi material lemnos pentru foc. După aproximativ trei ore, incendiul a fost lichidat, nefiind înregistrate victime. Pentru stingerea incendiului s-au utilizat aproximativ 40 tone de apă.

Au ars un autoturism, 14 metri cubi material lemnos, diverse scule, utilaje și materiale textile depozitate în anexă.
Au fost salvate imobilele aflate în pericol, precum și peste 50 de păsări.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la instalația electrică a autoturismului.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Tânăr din Bârlad reținut pentru trafic de droguri

La data de 27 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, împreună …

Autoritățile se pregătesc de perioada caniculară

Având în vedere atenționările Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor – Administrația Națională de Meteorologie, privind …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *