Naţional

Un gălăţean depistat de poliţiştii de frontieră la o vânătoare neautorizată şi fără permis de port armă

IMG1
Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au depistat un cetăţean român în timp ce efectua o vânătoare neautorizată pe un teren agricol şi fără a deţine permis de port armă pentru arma respectivă.
În data de 19 martie a.c., în jurul orei 15.30, în urma unui schimb de informaţii cu autorităţile de frontieră ale R. Moldova, poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Folteşti au efectuat o acţiune specifică în zona de competenţă situată la frontiera cu Republica Moldova.
Astfel pe direcţia localităţii de frontieră Vlădeşti,un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul aceluiaşi sector l-a depistat pe cetăţeanul român Dan G., în vârstă de 40 de ani, domiciliat în municipiul Galaţi, având asupa sa o armă de vânătoare marca Baikal semiautomată şi 4 cartuşe calibru 12 mm, pentru care bărbatul a prezentat o factură de achiziţionare.
În urma verificărilor efectuate, colegii noştri au constatat că bărbatul în cauză nu deţine permis de port armă şi nici autorizaţie de vânătoare.
Bărbatul a declarat că a achiziţionat recent arma respectivă şi că a tras trei focuri de armă pe Fondul de vânătoare 37 Vlădeşti, asupra păsărilor sălbatice, pentru a vedea dacă arma funcţionează.
Arma şi cele patru cartuşe de vânătoare, în valoare totală de 2.400 lei au fost reţinute, urmând a fi predate Serviciului Arme şi Muniţii din cadrul IPJ Galaţi.
În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinerea armelor neletale fără drept, uzul de armă neletală fără drept şi tentativa de a practica sau practicarea vânătorii fără a fi înscris în autorizaţia de vânătoare individuală sau colectivă eliberată în condiţiile legii de gestionare pentru fondul cinegetic respectiv.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button