EducatieLocal

Un eliminat de la bac

index
Un elev de la Colegiul Naţional “Cuza Vodă” Huşi a fost eliminat din examen, după ce a încercat să copieze cu ajutorul telefonului. Elevul eliminat va rata astfel examenul şi nu va mai putea să se înscrie la examenul de bacalaureat în următoarele două sesiuni.
“A fost prins cu telefonul în mână, încercând să copieze. I s-a făcut proces verbal şi a fost scos din sala de examen”, spun reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui.
Dacă luni romanele interbelice erau subiecte de discuţie pentru toţi elevii, acum tinerii s-au împărţit în două tabere, cei de la real, care au susţinut examenul la matematică, şi cei de la uman, care s-au “confruntat” cu istoria. Dacă în grupurile “umaniştilor” comunismul era subiectul preferat, în taberele “realiştilor”, matricele, funcţiile şi polinoamele erau dezbătute “la rece”.
Primii ieşiţi de la examen au fost cei de la uman, matematica dând mai multe bătăi de cap tinerilor.
“Au fost subiecte nici grele, nici uşoare. Putem spune că au fost exact cum ne aşteptam, medii. E imposibil să pici bacul la matematică dacă ai fost măcar atent în clasă. Ne aşteptăm la note mari”, ne-a spus în cor un grup de tineri.
Nici la istorie situaţia nu a fost complicată, după spusele tinerilor, aceştia având de rezolvat la punctele unu şi doi anumite cerinţe pe baza unor texte suport, iar la partea a treia de elaborat un eseu despre evoluţia României postbelice.
“Istoria nu ne-a creat probleme. Subiectele au fost destul de accesibile, se putea şi mai greu de atât”, ne-a spus o elevă de la Liceul “Emil Racoviţă” Vaslui.
La proba obligatorie a profilului s-au înscris 2.565 de elevi, din care 1.144 la istorie, iar 1.421 la matematică. Din păcate, nu toţi s-au prezentat la examen, 117 dintre ei absentând de la această probă.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button