ActualitateLocal

Un căruțaș a bătut recordul la amenzi


Bogdan Lăcătușu, un proprietar de atelaj, a reușit “performanța” de a aduna amenzi în valoare de peste 160.000 de lei, sumă pe care o datorează Primăriei Vaslui. Pentru că merge cu căruța și își paște caii prin oraș, a fost amendat de toate “organele” posibile, poliție locală, rutieră, de ordine publică, economică, de jandarmi. Are 240 de procese verbale pe numele său.
“Am fost în instanță pentru transformarea unor amenzi în valoare de 40.000 de lei în muncă în folosul comunității, dar respectivul nu s-a prezentat. În condițiile acestea, instanța a hotărât înglobarea tuturor proceselor verbale într-unul singur; astfel am câștigat timp pentru ca acestea să nu se prescrie în termenul legal de cinci ani”, a declarat Eugen Boț, directorul economic al Primăriei Vaslui.
De altfel, amenzile sunt o mare problemă pentru municipalitatea vasluiană. Suma care ar trebui, teoretic, să fie colectată de pe urma sancțiunilor depășește 11 milioane de lei. În construcția bugetului pe anul acesta, primăria a previzionat însă, în mod realist, că va încasa doar maximum 2,6 milioane de lei. Prognoza este pe cale să se împlinească întrucât, până la această dată, s-a realizat suma de 2,124 milioane de lei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button