Un băiat de zece ani a ajuns la spital bătut de către mama sa cu fierul de călcat


Poliţia şi Protecţia Copilului Vaslui au declanşat o anchetă în cazul unui băiat de zece ani care a ajuns la spital cu numeroase echimoze pe corp după ce a fost bătut de către mama sa cu fierul de călcat. Poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele femeii pentru rele tratamente aplicate minorului.
Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vaslui, ancheta în acest caz a fost începută după ce copilul de zece ani, din localitatea Griviţa, a fost găsit de către un echipaj de poliţie în gara de la Bârlad având numeroase echimoze pe corp. Băiatul a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Bârlad, unde a spus cadrelor medicale că a fost bătut de către mama sa cu un fier de călcat.
”Copilul susţine că a fost agresat fizic de către mama sa. În consecinţă, pe numele femeii a fost întocmit dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Silvia Manta.
Sesizaţi de către Poliţie, reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui au intervenit în acest caz, urmând ca, odată cu externarea băiatului, acesta să fie internat într-un centru de plasament.
De asemenea, un frate de-al copilului, în vârstă de patru ani, a fost scos din familie şi dat în plasament la familia extinsă.
”Rolul instituţiei noastre într-o astfel de situaţie se limitează la acompanierea copilului în fiecare etapă judiciară pentru asigurarea confortului psiho-emoţional şi a dreptului copilului. S-a constatat o situaţie de risc pentru copii în cadrul familiei naturale privind securitatea acestora, ceea ce a determinat demersul instituţiei de a prelua cei doi copii în sistemul de protecţie socială”, a precizat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Tânăr din Bârlad reținut pentru trafic de droguri

La data de 27 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, împreună …

Autoritățile se pregătesc de perioada caniculară

Având în vedere atenționările Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor – Administrația Națională de Meteorologie, privind …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *