ActualitateLocal

Un alt artist a trecut la cele veșnice: Ion Chiriac a murit de ziua lui!

O altă veste tristă pentru lumea culturală a Vasluiului. Ion Chiriac, fost membru al Cenaclului Flacăra, a trecut la cele veșnice.

Acesta a murit chiar în ziua în care a împlinit 58 de ani, în casa părintească din localitatea vasluiană Ghermănești, în timp petrecea alături de frații săi.

Cea care a anunțat decesul fostului cântăreț din județul Vaslui a fost fiica sa, Ioana Andreea, într-o postare pe o rețea de socializare:

”Astăzi, 20 februarie, tăticuțul meu a împlinit 58 de ani. L-am sunat cu toții, i-am cântat, ne-am împărtășit iubirea. Imediat după ce am închis apelul, Dumnezeu a ales să îl primească în Veșnicie (stop cardio respirator). Toata ființa mea e distrusă momentan și în șoc, de aceea vă rog din inima, dacă ajungeți pe la Sfânta Biserică, aprindeți o lumânare, pentru ca sufletul lui să fie în Lumină. Pentru tatăl, omul și marele artist Ioan Chiriac, jumătatea ”Frații Chiriac”, vă mai rog să nu îi uitați muzica. A bucurat mii de copii, zeci de mii de oameni care mergeau la Cenaclul Flacăra. Să-i păstram vie amintirea, datorită lui cânt și exist pe acest pământ”.

Printre cele mai cunoscute melodii din repertoriul fraților Chiriac, din perioada când activau în Cenaclul Flacăra, sunt ”Cine vrea război pe lume”, ”Moartea Căprioarei”, ”Torna, Torna, fratre” și ”Trandafirul Albastru”.

Ion Chiriac este și autorul unui album de colinde.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button