EducatieLocal

Ultima strigare a catalogului la LPS

DSC_7626
Elevii claselor a XII-a de la Liceul cu Program Sportiv Vaslui şi-au auzit pentru ultima oară strigate numele din cataloage.
Elevii claselor a XII-a de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui au îmbrăcat robele de absolvenţi şi au participat la cursul festiv. Evenimentul a fost încărcat de emoţii atât pentru elevi şi părinţi, cât şi pentru dascăli.
Ceremonia a debutat cu felicitarea cadrelor didactice, care le-au călăuzit paşii în cei patru ani de liceu, după care s-a desfăşurat strigarea numelor din cataloage pentru ultima oară, iar elevii cu rezultate bune au primit premii şi menţiuni.
“Mă simt emoţionat. Mărturisesc că atunci când o generaţie pleacă din liceu, parcă se rupe câte ceva din sufletele noastre. Ne-au reprezentat cu cinste atât la concursurile sportive, cât şi la olimpiadele şcolare. Sper ca ei să se realizeze şi să aibă o amintire cât mai plăcută despre anii petrecuţi în LPS. Ne dorim ca peste zece ani să ne revedem la fel de voioşi şi le mulţumesc că au fost elevii liceului nostru”, a declarat Ionuţ Chiochiu, directorul liceului.
Alături de ei s-a aflat primarul Vasile Pavăl, care a ţinut să le felicite pentru faptul că prin sport au dus numele de Vaslui în competiţiile naţionale şi internaţionale.
“Vă felicit pentru că aţi ajuns aici, vă doresc succes pe mai departe. Am câteva proiecte importante pentru acest liceu, care doresc să se dezvolte. ~n parteneriat cu LPS vom moderniza baza sportivă. Lucrările au început deja. De asemenea, intenţionez să înfiinţez un club municipal cu toate ramurile sportive, astfel încât să existe continuite în sportul de performanţă. Aşa cum am reuşit să aducem handbalul în prima ligă, vreau ca şi fotbalul să ajungă la nivelul ligii secunde”, a spus primarul Pavăl.
Şef de promoţie este Tudor Berezan, care a absolvit liceul cu media 9,27.
Generaţia 2016 de la LPS este una foarte bună. Liceul se desparte de o serie de handbalişti, care au reuşit performanţa de a participa la turneul final al Campionatului Naţional de juniori I. Doi dintre ei, Iustin Pletoianu şi Codrin Demir, au făcut pasul către prima echipă, HC Vaslui, unde au fost folosiţi pentru câteva minute de către antrenorul Sandu Iacob.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button