ActualitateLocal

Trofeul de la caricatură a ajuns la Galaţi

dsc_0558
Salonul Internaţional de Caricatură a adunat şi în acest an umorişti de notorietate, care au căutat să dea un răspuns cât mai autentic la tema ediţiei “Tehnocraţia salvează România”. Juriul a fost convins, în cele din urmă, de gălăţeanul Valentin Chibrit, care a primit marele premiu pentru originalitate şi măestrie artistică.
Premiul I l-a obţinut Mihai Ignat (Ploieşti), urmat de Marian Avramescu (Sângeru-Prahova) şi Cristinel Vecerdea-CRIV (Lugoj), care au primit premiul al doilea, respectiv al treilea.
Menţiuni au fost atribuite artiştilor Andy Ceauşu (Tel Aviv-Israel), Alex Dimitrov (Chişinău-Moldova) şi Liviu Pencea (Giurgiu).
Juriul a ţinut să confere şi un premiu pentru debut Biancăi Ioana Croitoru (Babadag-Tulcea).
Din păcate, vasluienii nu se regăsesc printre premianţi nici la ediţia din acest an.
“A fost o muncă titanică. Sigur sunt şi nemulţumiri, însă juriul a încercat să evidenţieze cele mai bune lucrări, fără a ştirbi din valoarea celorlalte şi din notorietatea artiştilor participanţi”, a spus Ramona Mocanu, directorul Muzeului Judeţean “Ştefan cel Mare”, organizatorul evenimentului.
Organizatorii nu l-au uitat pe Ion Barbu din Petrila, căruia i-a acorda Premiul de Onoare pentru întreaga creaţie artistică.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button