ActualitateNaţional

Trei tineri sunt cercetaţi de poliţiştii de frontieră ieşeni pentru contrabandă cu ţigări

IMG12
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări, au depistat trei tineri care încercau să introducă ilegal în ţară 125.000 ţigarete de contrabandă.

În data de 19 mai a.c., acţionând în baza unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile.
Astfel, în jurul orei 23.15, poliţişti de frontieră din cadrul sectorului au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, pe direcţia localiăţii de frontieră Ţuţora,în apropierea malului românesc al râului Prut, trei persoane de sex masculin a căror prezenţă în zona de frontieră nu era justificată.
Lucrătorii noştrii au procedat la monitorizarea persoanelor, iar în jurul orei 01.30 au observat că acestea transportau în spate colete voluminoase, de la malul râului Prut către interiorul ţării. Poliţiştii de frontieră au interceptat şi reţinut bărbaţii, iar în urma legitimării au stabilit că aceştia sunt cetăţenii români Constantin T., Mihai A. şi Alexandru P., cu vârste cuprinse între 22 şi 20 ani, toţi domiciliaţi pe raza judeţului Iaşi. În urma controlului efectuat asupra coletelor lucrătorii noştri au constatat că acestea conţin ţigarete marca Plugarul cu timbru de acciză Republica Moldova.
În urma inventarierii conţinutului coletelor, a rezultat cantitatea de 125.000 ţigarete, marca Plugarul, de provenienţă R. Moldova.
Ţigaretele în valoare de aproximativ 70.350 lei au fost ridicate în vederea confiscării, poliţiştii de frontieră efectuând acum cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.
Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră din Republica Moldova în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button