Thursday , 29 September 2022, 23:45

Trei persoane din Bârlad reținute de polițiști pentru contrabandă cu țigări din Moldova

În perioada 11-12 martie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, au efectuat 6 percheziții domiciliare, la adrese de pe raza municipiului Bârlad, județul Vaslui.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au pus în executare 5 mandate de percheziție domiciliară, la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de ”contrabandă” în formă continuată, faptă prev. și ped. de art. 270, alin. 3, din Legea 86/2006 privind Codul Vamal al României.

De asemenea, polițiștii au pus în aplicare și un număr de 4 mandate de aducere emise pe numele a trei femei, cu vârste cuprinse între 21 și 66 de ani și a unui bărbat, de 61 de ani, toți din municipiul Bârlad, județul Vaslui.

În urma perchezițiilor efectuate au fost depistate și ridicate, în vederea stabilirii provenienței, un număr de 25.540 de țigarete, precum și sumele de 2075 de euro și 3680 de lei.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că persoanele cercetate ar fi fost implicate în activități de deținere, transport și comercializare de țigarete ce prezentau timbru de acciză de Republica Moldova sau fără timbru de acciză.

În data de 11 martie a.c., ca urmare a probatoriului administrat, față de 2 persoane a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, ulterior, acestea au fost prezentate Judecătoriei Bârlad care a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu.

În data de 12 martie a.c., ca urmare a probatoriului administrat, față de 1 persoană de 66 de ani a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, ulterior, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad a dispus față de aceasta măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Față de tânăra de 21 de ani, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a întregii activități infracționale.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

„Conduita preventivă salvează vieți” este mesajul transmis de polițiștii vasluieni

În perioada septembrie 2022 – martie 2023, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean …

Amenzi în valoare de peste 1,2 milioane de lei, date de comisarii Gărzii de Mediu de la începutul anului

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean Vaslui al Gărzii Naţionale de Mediu au dat amenzi în valoare de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *