ActualitateLocal

Trei paramedici de la Detașamentul de pompieri Bârlad, eroii zilei!

Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit astăzi, cu un echipaj paramedical, pentru acordarea primului ajutor medical unei persoane de sex femenin în vârstă de 29 ani, ce se afla în stare de inconștiență în urma unui stop cardio-respirator.

Echipajul a fost alertat la ora 11.55, un minut mai tarziu fiind deja în drum spre locul intervenției.

La ora 11.59, după 4 km parcurși prin traficul urban, paramedicii au ajuns la domiciliul persoanei, pe care au gasit-o în stare de inconștiență, astfel că, de îndată au inițiat manevrele specifice de resuscitare. În sprijinul echipajului nostru s-a deplasat o ambulanță din cadrul SAJ Vaslui, substația Bârlad, încadrată cu medic.

”După aproximativ 75 de minute, timp în care colegii noștri împreună cu echipajul medical venit în sprijin, s-au luptat pentru a o readuce lângă cei dragi, au apărut semnele vitale. Viața i-a zâmbit din nou, iar noi am fost acolo să facem tot posibilul ca acest fapt să se întâmple. Ne mândrim cu astfel de intervenții pentru că cea mai mare satisfacție profesională este atunci când reușim să salvăm o viață. Este de neprețuit. Felicitări colegilor, plt. adj. Panainte Daniel, plt. adj. Rădulescu Ștefan, plt. maj. Turtea Florin!”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Vaslui.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button