ActualitateLocal

Trei bărbați reținuți pentru camătă și șantaj

Polițiștii de investigații criminale, din cadrul Poliției orașului Negrești, au reţinut 3 bărbați, cu vârste cuprinse între de 21 și 54 de ani, din Negrești, cercetați sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de camătă și șantaj.

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Negrești au probat activitatea infracțională a trei bărbați, cu vârste cuprinse între 23 și 54 de ani, din Negrești, bănuiți de comiterea infracţiunilor de camătă și șantaj.

În urma cercetărilor efetuate, polițiștii au stabilit faptul că, în perioada 2021-2024, bărbații cercetați acordau sume de bani cu titlu de  împrumut, fără a fi autorizați, percepând dobânzi ilegale de până la 100% din valoarea împrumuturilor. Mai mult, aceștia recurgeau la șantaj, amenințând cu acte de violență pentru nerestituirea banilor în termenul stabilit.

În data de 10 mai a.c., polițiștii au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară, la adrese din orașul Negrești, fiind indisponibilizate mai multe arme albe și sume de bani, în valoare de peste 26.000 de lei.

În aceeași zi, ca urmare a administrării probatoriului, polițiștii din Negrești au luat față de persoanele cercetate măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore.

La data de 11 mai a.c., bărbații au fost prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Vaslui, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, care a dispus măsura preventivă a arestării preventive pentru 30 de zile.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button