Local

Trei bărbaţi din Bârlad, arestaţi preventiv după ce au fost prinşi cu aproape jumătate de kilogram de rezină de canabis

arest
Trei bărbaţi din Bârlad au fost arestaţi preventiv după ce au fost prinşi în flagrant de procurorii DIICOT Vaslui cu un colet primit din Italia, în care era aproape jumătate de kilogram de rezină de canabis, drogurile fiind ascunse într-un cozonac.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vaslui şi poliţişti de la Serviciul Combatere a Criminalităţii Organizate – Vaslui şi Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate – Iaşi au prins în flagrant, miercuri, în municipiul Bârlad, trei bărbaţi care aveau un colet primit din Italia, conţinând 488,6 grame de droguri de risc, de tip rezină de canabis – haşiş.
Unul dintre cei trei este cercetat pentru introducere în ţară de droguri de risc, iar ceilalţi doi pentru complicitate la această infracţiune, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de DIICOT.
Astfel, Tiberiu Ştefăniţă este suspectat că, ajutat de Radu Ciprian Costea şi Octavian Tomescu, a introdus în ţară, în vederea comercializării, 488,6 grame de rezină de canabis, printr-un colet expediat din Italia, cantitatea de drog fiind ascunsă într-un cozonac.
Cei trei au fost iniţial reţinuţi pentru 24 de ore, ulterior pe numele lor fiind emise de către instanţă mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile.
De asemenea, miercuri şi joi au fost făcute şase percheziţii domiciliare în Bârlad şi în comuna Zorleni, fiind ridicate sisteme informatice, precum şi arme şi muniţie, ceasuri şi bijuterii.
Cercetările în acest caz continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, sprijinul tehnic şi informativ fiind asigurat de Serviciul Român de Informaţii.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button