Transportatorii amendați de polițiști, cele mai multe sancțiuni fiind pentru viteză

În perioada 07 – 13 februarie a.c., Serviciul Rutier Vaslui din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, a desfăşurat acţiunea “TRUCK & BUS” pentru reducerea accidentelor rutiere și, în special, a celor ce pot fi produse ca urmare a nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane (capacitate de transport mai mare de 8+1 locuri) și de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă (masă totală maximă autorizată mai mare de 3.5 tone).

Pe parcursul derulării acțiunii, au fost utilizate aparate de supraveghere video a traficului rutier și de înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor, aparate alcooltest pentru depistarea consumului de alcool si aparate DrugTest în vederea depistării conducatorilor auto care conduc sub influența substanțelor psihoactive.

În urma controalelor, cei 18 polițiști vasluieni participanți la acțiune au verificat peste 245 de autovehicule şi au aplicat 142 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de peste 50.000 lei. Au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi 136 de sancțiuni contravenționale celor care efectuau transport de marfă.

Astfel, transportatorilor de persoane le-au fost aplicate o sancțiune pentru nerespectarea regimului legal de viteză, o sancțiune pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, o sancțiune pentru lipsa documentelor conform prevederilor legale, o sancțiune pentru deficiențe tehnice identificate şi 2 sancțiuni pentru alte abateri.

Polițiștii rutieri le-au aplicat transportatorilor de mărfuri 22 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 8 sancțiuni contravenționale pentru deficiențe tehnice identificate, 13 de sancțiuni pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție sau a dispozitivelor de retenție, 17 sancțiuni pentru lipsa documentelor conform prevederilor legale, 3 sancțiuni pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, 3 sancțiuni pentru neasigurarea încărcăturii şi 70 de sancţiuni pentru alte abateri.

Totodată, în urma activităților desfășurate au fost reținute 4 permise de conducere și retrase 11 certificate de înmatriculare, iar 9 vehicule au fost imobilizate (8 de transport marfă și 1 de transport persoane).

Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulație, polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte cu strictețe regulile de circulație și să circule cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de drum.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Ambulanță scoasă din nămeți de un grup de tineri la Ghergheleu

O ambulanță trimisă la o urgență în localitatea Ghergheleu, comuna Codăești, a rămas blocată în …

Ambulanţă care transportă doi pacienţi la un centru de dializă, blocată pe DC37

O ambulanţă cu doi pacienţi transportaţi pentru dializă a rămas blocată în zăpadă pe DC …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *