Totul despre Bacalaureat 2018!


Pentru prima dată, examenul de bacalaureat 2018 este unul care a fost împărțit în două: a început în iarnă, în luna februarie, și se va termina acum, vara, în lunile iunie -iulie. Pentru prima dată, urmare a unei decizii a Ministerului Educației luată la început de an școlar, cei aproape 2.800 de candidați înscriși în prima sesiune a Bacalaureatului 2018 au participat deja la probele orale ale examenului, urmând ca cele scrise să le susțină în luna iunie.
Din datele furnizate de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui, s-au înscris la probele orale, atât din seria curentă (elevi de clasele a XII-a și a XIII-a, care vor termina anul acesta cursurile liceale), cât și cei din seriile anterioare (care au mai susținut acest examen în alte sesiuni și nu au reușit să-l promoveze integral), peste 2.800 de candidați.
2.826 dintre ei au dat proba orală la Limba și literatura română, 2.760 au fost înscriși pentru susținerea competențelor digitale, iar 2.683, la competențele lingvistice la o limbă străină.
La aceste probe nu s-au pus note, ci doar calificative de competență: începător, experimentat, avansat. Probele orale au început pe 12 februarie 2018, au continuat cu evaluarea competențelor digitale, iar în perioada 21-22 februarie s-a desfășurat evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.
Toți aceștia vor susține acum doar probele scrise.
Şi în acest an, candidaţii vor fi supravegheaţi video şi audio, pentru a putea fi surprinși cei care vor încerca să copieze. Înregistrările făcute în săli vor fi verificate prin sondaj.
Examenul de bacalaureat se consideră promovat de către absolvenții de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții: au susținut toate probele de evaluare a competențelor orale și toate probele scrise, au obținut cel puțin nota 5 la fiecare dintre acestea și au cel puțin media generală 6 la probele scrise.
Calendar probe scrise
-Prima probă scrisă, la Limba și literatura română-luni, 25 iunie;
-Proba obligatorie a profilului (Matematică, profil real sau Istorie, profi uman)-miercuri, 27 iunie;
-Probă scrisă la alegere a profilului și specializării (Informatică, Chimie, Fizică, Biologie – profil real, Geografie, Logică, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie – profil uman) – joi, 28 iunie.
Afișarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (până la ora 12.00) și e urmată de depunerea contestațiilor (orele 12-16).
Între 5 și 8 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Problemele persoanelor seropozitive, discutate în cadrul dezbaterii „Nu-ţi feri privirea!”, organizată de Asociaţia „Iris”

Problemele persoanelor seropozitive din judeţul Vaslui au fost discutate, joi, în cadrul unei dezbateri organizate …

Un moldovean a fost prins la Albița cu 80.000 de euro și 70 de pachete cu țigări

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *