ActualitateEducatieLocal

Titularizarea are loc în iulie

Invatamant

Conform calendarului mişcării personalului didactic pentru anul şcolar 2016-2017, inspecţiile pentru concursul de titularizare au loc în perioada 30 mai-1 iulie, urmând ca proba scrisă să aibă loc pe 20 iulie. Concursul pentru suplinire este programat pe 5 septembrie.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui a publicat metodologia personalului didactic de predare din învăţămantul preuniversitar în anul şcolar 2016-2017. Aceasta nu conţine, la prima vedere, modificări majore, comparativ cu metodologia anterioară, decât la nivelul calendarului. Astfel, mobilitatea personalului didactic pentru anul şcolar 2016-2017 debutează în ianuarie 2016 când se constituie comisia judeţeană de mobilitate şi se întocmesc listele cu personalul didactic titular care îndeplineşte condiţiile de pensionare la 1 septembrie 2016. Tot în luna ianuarie se depun cereri pentru completarea normei didactice, de către cadrele titulare, cererile urmând să fie rezolvate în februarie, lună în care se afişează şi listele cu cadrele aflate în restrângere de activitate. Etapa de pretransfer consimţit între unităţile de învăţămant debutează în luna martie 2016 şi se finalizează în aprilie. Şi în acest an şcolar se menţine posibilitatea titularizării conform prevederilor controversatului articol 253 din Legea 1/2011. Cererile pentru concediu fără plată se depun în luna mai, tot atunci fiind afişate posturile şi catedrele vacante pentru concursul de titularizare 2016. Probele practice şi inspecţiile la clasă, pentru candidaţii la examenul de titularizare, au loc în perioada 30 mai – 1 iulie 2016, iar proba scrisă a examenului are loc pe 20 iulie 2016.

Repartizarea pe posturi a candidaţilor cu medii egale sau mai mari de 7 are loc  în zilele de 8 şi 9 august 2016, iar pe 11 august debutează etapa de detaşare în interesul învăţământului. Ministerul Educaţiei menţine şi în 2016 concursul la nivel local de suplinire pentru posturile şi catedrele rămase neocupate, acesta urmând să se desfăşoare pe 5 septembrie. Metodologia personalului didactic de predare din învăţămantul preuniversitar în anul şcolar 2016-2017 poate fi consultată pe site-ul ISJ.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button