ActualitateNaţional

Tineri moldoveni depistaţi cu ţigări de contrabandă

img2
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au depistat doi cetăţeni din R. Moldova care au încercat să introducă ilegal în România, peste Prut, aproximativ 1.000 pachete ţigări de contrabandă.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au observat, la malul râului Prut, pe teritoriul României, două persoane de sex masculin care se deplasau spre localitatea de frontieră Şendreni cărând două colete voluminoase învelite în folie de polietilenă.
Poliţiştii de frontieră au procedat la legitimarea persoanelor şi au stabilit că cei doi sunt cetăţenii din Republica Moldova Nicolae A., în vârstă de 22 ani şi Nicolae B., în vârstă de 18 ani.
La cercetări, tinerii au declarat că au traversat înot râul Prut, au trecut coletele cu ţigări în spate şi intenţionau să le transporte în apropierea localităţii Şendreni pentru a le preda unei persoane a cărei identitate nu o cunosc. La întoarcerea pe teritoriul Republicii Moldova ar fi primit, fiecare suma de 1000 lei moldoveneşti.
În urma inventarierii conţinutului coletelor, a rezultat cantitatea de 992 pachete de ţigări, marca Plugarul, de provenienţă R. Moldova.
Ţigaretele în valoare totală de 8.928 lei au fost ridicate în vederea confiscării, poliţiştii de frontieră efectuând acum cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecerea frauduloasă a frontierei de stat.
Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră din Republica Moldova, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.
Conform acordului încheiat între România şi Republica Moldova, tinerii au fost predaţi autorităţilor de frontieră ale statului vecin.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button