Naţional

Ţigări nedeclarate ascunse într-un autoturism, depistate la frontieră

IMG5
Poliţiştii de frontieră, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit aproximativ 14.600 ţigarete de provenienţă R. Moldova, pe care un cetăţean român a încercat să le introducă ilegal în ţară ascunse într-un loc special amenajat sub roata de rezervă, în jurul roţii de rezervă şi în structura portbagajului autoturismului pe care îl conducea.
În data de 21 martie a.c., la P.T.F. Sculeni, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român C. Lucia, în vârstă de 44 de ani, domiciliată pe raza judeţului Botoşani, conducând un autoturism marca Hyundai Coupe, înmatriculat în România.
În baza unor informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit. S-a procedat astfel la efectuarea unui control asupra autoturismului, ocazie cu care, echipa comună, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit într-un loc special amenajat sub roata de rezervă, în jurul roţii de rezervă şi în structura portbagajului mijlocului de transport, ascunse în scopul sustragerii de la controlul de vamal, 14.600 ţigarete, cu timbru de acciză R.Moldova.
Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării ţigărilor, în valoare de aproximativ 6.614 lei, şi a autoturismului, în valoare de 6.795 lei, în vederea confiscării, totodată persoanei în cauză fiindu-i aplicată o sancţiune contravenţională cu amendă în valoare de 7.500 lei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button