ActualitateNaţional

Ţigări în valoare de peste 22.000 lei, confiscate la frontieră

IMG2
Poliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit şi confiscat 2.000 pachete cu ţigări de contrabandă, pe care doi cetăţeni români încercau să le introducă pe piaţa neagră din România.
Pentru valorificarea unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, judeţul Botoşani, au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de competenţă.
Astfel, în jurul orei 07.15, o patrulă a poliţiei de frontieră a observat, într-o lizieră de salcâmi, pe direcţia localităţii Horodiştea, pe teritoriul României, două persoane, care se deplasau, însoţite de mai mulţi câini, dinspre interiorul teritoriului naţional către frontieră.
Poliţiştii de frontieră au procedat la legitimarea persoanelor, ocazie cu care au stabilit că sunt cetăţenii români Vasile A. şi Cristi M., în vârstă de 34 respectiv 24 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Botoşani. Totodata, s-a constatat că cei doi au mai fost depistaţi de poliţiştii de frontieră în anul 2013 desfăşurând activităţi de contrabandă.
Pe timpul cercetărilor la faţa locului, în imediata apropiere, poliţiştii de frontieră au descoperit două colete cu ţigări marca Ritm, cu timbru de acciză R. Moldova.
În urma inventarierii conţinutului coletelor, s-a găsit cantitatea de 2.000 pachete ţigări, marca “Ritm”, cu timbru de acciză R. Moldova, în valoare de 22.690 lei.
Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.
Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră din Republica Moldova în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button