ActualitateLocal

Ţigări de contrabandă de peste 56.000 de lei confiscate la frontiera de est

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni – I.T.P.F. Iaşi au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări, în urma căreia au confiscat aproximativ 5.000 pachete de ţigări şi au indisponibilizat două autoturisme folosite la transportul acestora.

La sfârşitul săptămânii trecute, pentru valorificarea unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse accizabile, pe timpul căreia au identificat şi monitorizat două autoturisme despre care existau informaţii că sunt folosite pentru transportul ţigărilor de contrabandă.
Astfel, poliţiştii de frontieră au oprit în trafic, pe DN 28 Iaşi – Albiţa, un autoturism marca BMW, înmatriculat în Bulgaria condus de cetăţeanul român Radu C., în vârstă de 22 ani, domiciliat pe raza judeţului Iaşi. La controlul efectuat asupra autoturismului, au fost descoperite, în portbagaj şi pe bancheta din spate, patru colete cu ţigări, de provenienţă Republica Moldova.
În scurt timp, în cadrul aceleiaşi acţiuni, lucrătorii noştri au identificat, pe raza localitatii Grozeşti, un autoturism marca Skoda Octavia, înmatriculat în judeţul Iaşi, condus de cetăţeanul român Andrei S., în vârstă de 23 ani. La observarea autospecialei Poliţiei de Frontieră, Andrei S. a intrat cu viteza în curtea imobilului unde îşi are domiciliul. Poliţiştii de frontieră au procedat la supravegherea autoturismului identificat în trafic. În baza mandatului de percheziţie domiciliară emis de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Răducăneni, lucrătorii noştri au efectuat un control asupra autotursimului marca Skoda Octavia, în urma căruia au descoperit şase colete cu ţigări.

Cei doi bărbaţi au declarat că au preluat coletele de la două persoane, una din comuna Răducăneni, cea de a doua din comuna Grozeşti, şi urmau să le transporte în municipiul Iaşi.
În urma inventarierii continutului tuturor coletelor, a rezultat cantitatea de 100.000 ţigarete diferite marci, în valoare de 56.441 lei.
Poliţiştii de frontieră au dispus confiscarea ţigărilor precum şi a celor două autoturisme în valoare de 44.176 lei, şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă calificată.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button