ActualitateLocal

Ţigări de contrabandă ascunse în pereţii unui autocar

IMG12
Poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui au descoperit peste 40.000 ţigarete de provenienţă R. Moldova, ascunse în pereţii laterali ai unui autocar condus de un bărbat cu dublă cetăţenie, româno – moldoveană, care efectua curse internaţionale pe ruta Chişinău – Italia.

În ziua de 13 iulie a.c., pentru valorificarea unor informaţii deţinute de poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui, în localitatea de frontieră Drînceni a fost organizată şi desfăşurată o acţiune punctuală pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă R. Moldova.
În cadrul acţiunii desfăşurate, în jurul orei 20.00, poliţiştii de frontieră au identificat şi oprit în trafic un autocar înmatriculat în R. Moldova, care efectua curse regulate pe ruta Chişinău – Italia, despre care deţineau date că este folosit pentru transportul ţigaretelor de contrabandă. Mijlocul de transport era condus de G.V., în vârstă de 31 de ani, care era însoţit de M.O. şi C.C., în vârstă de 31 ani, respectiv, 28 de ani, şoferi de schimb, persoane cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova.
În vederea efectuării unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, acesta şi persoanele au fost conduse la sediul S.T.P.F. Vaslui, din municipiul Huşi.
În urma controlului amănunţit efectuat asupra autocarului, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunse în pereţii laterali ai acestuia 42.800 ţigarete, cu timbru de acciză R. Moldova, iar în compartimentul pentru bagaje, 7 litri băuturi alcoolice, pentru care nu existau documente legale.
Cu privire la cele constate, cei trei şoferi au declarat că nu ştiau despre existenţa acestor bunuri în autocar.
Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării bunurilor accizabile descoperite, în valoare totală de 32.505 lei, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button