Thursday , 29 September 2022, 23:05

Țigări ascunse în cutii de bombaone, descoperite la Albița

În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară,  cetăţeanul român B.R., în vârstă de 42 de ani, care conducea un autocar, înmatriculat în România.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în scopul sustragerii de la controlul vamal, în cala autocarului, cantitatea de 7.400 de ţigarete cu timbru de acciză Republica Moldova.

De asemenea, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi – I.T.P.F. Iași, aflaţi în executarea atribuţiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe raza localităţii de frontieră Râşeşti, județul Vaslui un microbuz, înmatriculat în Republica Moldova, condus de cetățeanul român D.V., în vârstă de 30 de ani.

”La controlul efectuat asupra mijlocului de transport, colegii noştri au descoperit 4.840 de ţigarete şi 10,5 litri băuturi alcoolice, diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii bunurilor în valoare totală de 7.037 de lei, sancţionarea contravenţională a lui B.R. cu amendă în valoare totală de 10.000 de lei, iar în cazul lui D.V. colegii noştri efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă”, a spus Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

„Conduita preventivă salvează vieți” este mesajul transmis de polițiștii vasluieni

În perioada septembrie 2022 – martie 2023, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean …

Amenzi în valoare de peste 1,2 milioane de lei, date de comisarii Gărzii de Mediu de la începutul anului

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean Vaslui al Gărzii Naţionale de Mediu au dat amenzi în valoare de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *