ActualitateNaţional

Ţigarete de contrabandă descoperite la frontieră

IMG2
La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit şi confiscat 15.100 ţigarete, pe care mai multe persoane au intenţionat să le introducă ilegal în România ascunse în bordul şi rezervorul unor autoturisme, precum şi într-o geantă de voiaj şi o mașină de gătit, aflate în vagonul restaurant al unui tren accelerat.

* În Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni/ I.T.P.F. Iaşi, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în ţară Elena C., conducând un autoturism marca Fiat Punto, înmatriculat în România şi Victor C., conducând un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Bulgaria, ambii în vârstă de 25 de ani, cu cetăţenie română şi Republica Moldova.
În baza unor informaţii deţinute poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unor controale amănunţite asupra mijloacelor de transport. În urma acestora, echipele comune de control au descoperit, ascunsă în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, în rezervorul autoturismului Fiat Punto şi într-un loc special amenajat în bordul autoturismului Volkswagen Passat cantitatea de 12.900 ţigarete diferite marci, cu timbru de acciză Republica Moldova.

* La Punctul de Trecere a Frontierei Iaşi – feroviar s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, Simion P., cu cetăţenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 45 de ani, însoţitorul vagonului restaurant din trenul accelerat 401 care circula pe relaţia Chişinău-Bucureşti.
În urma controlului efectuat asupra vagonului restaurant, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit într-o mașină de gătit şi într-o geantă de voiaj aparţinând bărbatului, 2.200 de tigarete, cu timbru de acciză Republica Moldova.
În toate cazurile, conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării în vederea confiscării a ţigaretelor, în valoare totală de 5.381 lei, respectiv a autoturismului marca Fiat Punto, în valoare de 6.750 lei, iar persoanele au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală de 15.000 lei.
IMG12

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button