EconomieLocalPoliticăSocial

Taxele şi impozitele locale, o mare prioritate

Planuri de început de an la Primăria Vaslui: Taxele şi impozitele locale, o mare prioritate

Trebuie să recunoaştem că vasluienii dau dovadă de spirit civic, achitându-şi obligaţiile faţă de bugetul local. Faptul că, an de an, vasluienii văd lucrări de modernizare sau reabilitare a infrastructurii municipiului, având astfel siguranţa că banii lor sunt investiţi tot spre binele lor, este, poate, unul dintre motivele pentru care avem aceste încasări”, declară primarul Vasile Pavăl.

Contribuabilii din municipiul Vaslui care îşi achită integral impozitele şi taxele locale aferente anului 2016 până la 31 martie beneficiază ca în fiecare an de o bonificaţie de 10%. Drept urmare, o bună parte din debitori, atât persoane fizice, cât şi juridice, vin încă din ianuarie să se achite de obligaţie. În total, peste 35.000 de persoane fizice şi aproape 2.000 de persoane juridice sunt în evidenţele primăriei ca plătitori de taxe.
„Trebuie să recunoaştem că vasluienii dau dovadă de spirit civic, achitându-şi obligaţiile faţă de bugetul local. Faptul că, an de an, vasluienii văd lucrări de modernizare sau reabilitare a infrastructurii municipiului, având astfel siguranţa că banii lor sunt investiţi tot spre binele lor, este, poate, unul dintre motivele pentru care avem aceste încasări”, a declarat primarul Vasile Pavăl.

Dacă la capitorul taxe şi impozite lucrurile merg bine, alta este situaţia când vine vorba de amenzi. Mii de vasluieni datorează bani bugetului local în urma sancţiunilor contravenţionale pe care le-au primit.
„Cu amenzile sunt în continuare probleme. Am apelat la executări silite, acolo unde am avut ce executa, pentru că sunt persoane care nu au niciun fel de venituri, niciun fel de proprietăţi”, spun autorităţile locale.

Potrivit legii, cei care nu au cum să-şi achite amenzile ar trebui să presteze muncă în folosul comunităţii. Doar că nici aici lucrurile nu sunt clare. La acestă oră, cei peste 12.000 de vasluieni amendaţi au de plată la bugetul local peste şase milioane de lei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button