EducatieLocal

Târgul Ofertelor Educaţionale – Ediţia a XVII a

1
Alegerea rutei şcolare şi planificarea carierei sunt procese complexe de identificare a paşilor care trebuie parcurşi pentru dezvoltarea carierei şi presupun stabilirea obiectivelor, a acţiunilor care vor fi realizate, a resurselor necesare, a termenelor, a responsabilităţilor şi rezultatelor concrete aşteptate, precum şi eliminarea obstacolelor care pot să apară în calea unei cariere de succes.
Procesele de învăţare şi adaptare la diferite roluri exercitate de către o persoană pe parcursul vieţii includ diferite stadii aflate în succesiune cronologică şi presupun medierea între factorii de personalitate şi cerinţele sociale, în beneficiul individului.
În contextul educaţional românesc, finalizarea clasei a VIII-a vine şi cu necesitatea luării unei decizii importante, privitoare la traseul educaţional ulterior gimnaziului. Este un moment important pentru fiecare absolvent de gimnaziu. Absolvenţii, familiile acestora, profesorii şi prietenii încearcă să răspundă la o întrebare care îi frământă pe toţi: care este şcoala cea mai potrivită?
Târgul ofertelor educaţionale, eveniment de tradiţie pentru învăţământul preuniversitar vasluian, reuneşte colegii şi licee teoretice, vocaţionale şi tehnologice care prezintă ofertele educaţionale pentru absolvenţii claselor a VIII-a.
Ediţia din acest an va avea loc luni și marți, 18-19 aprilie 2016, la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Vaslui. Deschiderea festivă a evenimentului va avea loc pe 18 aprilie, la ora 10:00, fiind invitaţi reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi locale, părinţi, elevi, reprezentanţi ai asociaţiilor şi organizaţiilor neguvernamentale din judeţul Vaslui.
În același timp se vor deschide porțile Târgului ofertelor educaționale la Bârlad ( Colegiul Naţional „Gheorghe Roşca Codreanu”) și la Huși (Colegiul Naţional „Cuza Vodă”) unde vor fi așteptați elevii, familiile acestora, profesorii din zona Bârlad, respectiv Huși.
Vizitarea standurilor la care vor fi prezentate ofertele educaţionale ale colegiilor şi liceelor din judeţul Vaslui pentru absolvenţii claselor a VIII-a se va realiza pe parcursul celor doua zile, între orele 10,00 şi 15,00.
Este prima ediţie în care ne propunem să derulăm Campania „Dai carte, ai parte!”, prin care intenţionăm să dotăm o bibliotecă dintr-o şcoală din mediul rural cu cărţi pentru copii donate de cei care vor veni să viziteze standurile Târgului Educaţional.
Organizatorul evenimentului este Centrul Judeţan de Resurse şi Asistenţă Educaţională Vaslui.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button