ActualitateLocalSocial

Târg de Primăvară la Vaslui

A devenit tradiţie ca înainte de startul primăverii calendaristice Centrul Creaţiei Populare să organizeze un Târg al Primăverii, unde mărţişorul se află în prim plan.

Şi la ediţia din acest an a Târgului de Primăvară, organizatorii oferă posibilitatea elevilor de la clasele primare să deprindă o parte din meşteşugul realizării mărţişoarelor.
“Vom avea câte patru ateliere de creaţie în fiecare zi. Aşteptăm fiecare şcoală să participe cu reprezentanţi de la diferite clase. Copiii vor fi îndrumaţi de meşterii populari prezenţi la târg şi vor confecţiona mărţişoare. Există un interes mare pentru aceste ateliere”, a spus Lucian Onciu, directorul Centrului Creaţiei Populare, organizatorul principal al evenimentului, găzduit şi în acest an de Silver Mall.

Pe lângă expoziţia cu vânzare, vasluienii vor avea parte de spectacole de magie şi concerte. Vor fi prezenţi membrii trupei Funny Art Iaşi, cu un spectacol interactiv pentru copii. De asemenea, vizitatorii târgului vor avea ocazia să asiste la show-ul magicianului Robertino, iar Claudia Stroe, concurentă la “Românii au talent”, va încânta publicul cu un show de zile mari.

“Sâmbătă, de la ora 18, va fi o seară de folclor, la care participă grupul Codrenii de la Târzii, Mugurel şi Hora Vasluiului”, a mai spus Lucian Onciu.
Târgul de Primăvară va debuta mâine, de la ora 10 şi se va încheia duminică, la ora 20. Manifestarea de la Silver Mall va aduna peste 30 de meşteri populari.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button