ActualitateLocal

Târg de ouă încondeiate la Vaslui

oua incondeiate
În acest an, Târgul de ouă încondeiate şi icoane va avea loc în Centrul civic, iar deschiderea oficială este programată pentru sâmbătă, 23 aprilie, de la ora 10. La expoziţia cu vânzare participă meşteri consacraţi, cum ar fi Felicia Poliec, Silvia Săcăleanu, Gabriela Andrei şi Dan Horgan. În a doua zi este programat şi concertul de pricesne al coralei Fantasia, alături de Centrul de Zi “Veronica” şi Grupul “Răzeşii” din Pogoneşti, programat de la ora 13.
“Aşteptăm ca vasluienii să vină în număr mare, fiindcă succesul unei acţiuni se datorează şi publicului. Considerăm că evenimentul va zugrăvi cele mai importante centre de tradiţie, care vor veni în faţa publicului cu adevăratele simboluri ale credinţei”, a declarat Lucian Onciu, directorul Centrului Creaţiei Populare Vaslui.
În afară de ouă încondeiate, vasluienii vor putea admira şi cumpăra icoane pictate pe lemn sau sticlă, ce sunt lucrate de meşteri din Iaşi şi Vaslui. Nu vor lipsi coşurile de nuiele sau tradiţionalele produse de panificaţie, evenimentul urmând a se derula pe perioada a două zile, între orele 10 şi 20.30. De asemenea, “Casa Răzeşului” din Pogoneşti va veni în faţa vasluienilor cu artă culinară, specifică sărbătorilor pascale.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button