ActualitateLocal

Tânăr din R. Moldova oprit din drumul ilegal spre Spaţiul Schengen

IMG1
In urma unei actiuni de colaborare cu autoritatile din R. Moldova, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni au depistat un tânăr care a traversat raul Prut inot, incercand să intre ilegal în România.

În data de 24 aprilie a.c., în jurul orelor 14.00, în cadrul unei acţiuni de colaborare cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, poliţiştii de frontieră români au fost informaţi că există posibilitatea ca două persoane să încerce să treacă râul Prut şi să intre pe teritoriul României.
Astfel, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni au procedat la desfăşurarea unei acţini specifice, în urma căreia au descoperit, în apropierea malului drept al râului Prut, pe direcţia localităţii Vetrişoaia, o persoană de sex masculin.
Lucrătorii noştri au procedat la legitimarea persoanei şi conducerea acesteia la sediul sectorului, în localitatea Berezeni, în vederea stabilirii identităţii şi efectuării cercetărilor.
Au fost informate în cel mai scurt timp autorităţile de frontieră din R. Moldova, care au comunicat colegilor noştri că o a doua persoană de sex masculin a fost reţinută pe malul stâng al râului Prut, pe aceeaşi direcţie, în tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.
În urma verificărilor specifice efectuate, cu sprijinul autorităţilor din R. Moldova şi din declaraţiile persoanei, poliţiştii de frontieră au stabilit că tânărul este Andrei D., cu cetăţenie R. Moldova, în vârstă de 18 ani şi că a trecut râul Prut înot cu intenţia de a ajunge în Italia şi de a-şi găsi un loc de muncă.
Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria tânărului, pe care l-au predat autorităţilor de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor, în baza Acordului de Readmisie încheiat între C.E. şi R.Moldova.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a forntierei de stat.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button