ActualitateLocal

Tânăr din R. Moldova cercetat penal pentru o carte de identitate falsă descoperită asupra lui

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui tânăr cu cetățenie R. Moldova asupra căruia au descoperit o carte de identitate falsă.

În data de 2 iunie a.c., în jurul orei 23.05, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, ca pasager într-un autoturism înmatriculat în Germania, un tânăr cu cetățenie Republica Moldova, în vârstă de 29 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanelor, ocazie cu care, asupra tânărului, a fost descoperită o carte de identitate cu însemnele autorităţilor din Republica Cehă, având aplicate datele şi fotografia acestuia.

„Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals. Tânărul a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră din Cehia, prin intermediul unui conațional ale cărui date nu le cunoaşte, contra sumei de 300 euro, aceasta fiindu-i necesară pentru a se putea angaja” a declarat Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări  în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button