Tabere sociale pentru elevii vasluieni


În cadrul Colegiului PRefectural, Răducu Tatu, directorul Direcției Județene de Sport și Tineret (DJST) Vaslui, a prezentat criteriile de atribuire a taberelor sociale de Ministerul Tineretului și Sportului.
”Ȋn anul 2018, Direcţiei Judeţene pentru Sport și Tineret Vaslui i-au fost repartizate de către MTS un număr de 333 locuri pentru tabere sociale, dar numărul poate crește substanţial în urma economiilor care se pot realiza din diferenţa de preț. Dintre acestea, 170 sunt elevi proveniţi din familii al căror venit mediu lunar pe membru de familie este de până la 50% din salariul minim brut pe economie și 163 elevi care beneficiază de o măsură de protecţie specială, instituită conform Legii nr. 272/2004, privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului. Menţionăm că numărul de locuri alocat pentru DJST Vaslui este de departe cel mai mare din ţară, celelalte judeţe având un număr de aproximativ 100 locuri. Ȋn această perioadă se definitivează locaţiile unde vor merge în tabără copiii din județul Vaslui. Prioritate are Centrul de Agrement Poiana Căprioarei în vederea cunoașterii locaţiei de către copii și realizarea gradului de ocupare pentru fiecare centru de agreement”, a declarat Răducu Tatu.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

„Viața așa cum a fost să fie” sau muzica transmisă prin cuvinte!

Sala TinArt a Bibliotecii Județene „Nicolae Milescu Spătarul” s-a dovedit a fi „zgârcită” cu spațiul, …

Expoziție de costume populare din Basarabia în foaierul Casei de Cultură „Constantin Tănase” Vaslui

Membrii comunității „Șezătoarea Basarabia”, cu sprijinul Primăriei municipiului Chișinău, au venit în cadrul Zilelor Culturale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *