ActualitateLocal

Tabăra Națională “Cronicile AGLT”, organizată în centrul de agrement Poiana Căprioarei de către Asociația Grupurilor Locale de Tineret

La data de 8 august 2023, polițiștii Biroului Siguranță Școlară și ai Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au participat la Tabăra Națională “Cronicile AGLT”, organizată în centrul de agrement Poiana Căprioarei, de către Asociația Grupurilor Locale de Tineret, cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret.

Tabăra “Cronicile AGLT” are ca scop întărirea capacității de acțiune în comunitate a tinerilor cu inițiativă în dezvoltare personală și activități socio-culturale.

Polițiștii vasluieni au organizat activități de informare și educativ-preventive, în vederea prevenirii agresiunilor sexuale asupra minorilor, creșterii gradului de conștientizare a riscurilor și consecințelor asociate consumului de droguri, alcool și substanțe psihoactive, precum și fenomenului de cyberbullying.

În cadrul acestor activități, polițiștii au purtat discuții cu tinerii participanți, referitor la traficul de persoane, precum și la agresiunile sexuale. Astfel, au fost transmise informații despre Telefonul Copilului – 119, precum și despre ce implică infracțiunea de agresiune sexuală și modul în care cetățenii pot fi de ajutor în identificarea și prinderea infractorilor. Acțiunile polițiștilor vasluieni au avut ca

obiectiv creșterea nivelului de informare a copiilor asupra necesității implicării în prevenirea și combaterea acestor fapte, iar în situația nedorită în care asemenea fapte au avut loc deja, încurajarea victimelor de a cere ajutor.

De asemenea, polițiștii au atras atenția asupra fenomenului de cyberbullying și au informat tinerii participanți asupra măsurilor pe care le pot lua pentru a se proteja de hărțuitorii din mediul online, îndemnându-i să-și protejeze datele personale pe rețelele de socializare, dar și să păstreze și prezinte unui adult dovezile agresiunilor online.

Tinerii prezenți la tabăra “Cronicile AGLT” au primit informații și cu privire la riscurile asociate consumului de droguri, alcool și substanțe psihoactive, la consecințele care decurg în urma consumului acestor substanțe, efectele dăunătoare asupra sănătății sau adoptarea unor comportamente distructive.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button