EducatieLocal

Sute de nemulţumiţi de rezultatele de la bacalaureat

index
comisiilor de centrele de examen s-au trezit cu un număr de contestaţii record. Aproape 1.000 de elevi speră la o mărire de notă, care să le îmbunătăţească media finală de la examenul de bacalaureat.
Cele mai multe nemulţumiri s-au înregistrat la limba română unde, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, s-au înregistrat peste 350 de contestaţii. La istorie s-au înregistrat 200 de contestaţii.
Din cei 2.561 de elevi vasluieni care au susţinut examenul de bacalaureat, 1.775 au fost declaraţi admişi (69,62%). Anul acesta, în judeţul Vaslui au fost înregistrate două medii de 10. Din totalul candidaţilor, 347 de elevi au obţinut medii peste 9, alţi 543 au luat medii peste 8, 476-medii peste 7, iar 415 au obţinut medii peste 6.
Din cele 23 de licee existente în judeţul Vaslui, patru au înregistrat procent de promovabilitate de peste 90%, cele mai bune rezultate fiind înregistrate de elevii Colegiului “Gheorghe Roşca Codreanu” Bârlad-97,34%. Alte zece licee au înregistrat un procent de promovare de sub 50%, pe ultimul loc clasându-se cel din localitatea Vetrişoaia, unde niciun candidat nu a promovat bacalaureatul. De altfel, la liceele din mediul rural s-au înregistrat cele mai slabe rezultate, excepţie făcând elevii de la liceul din Codăeşti, care au promovat în proporţie de 53,49%, situându-se pe locul 12 în clasamentul judeţean.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button