Sport

Supremaţie vasluiană la taekwon-do

taekwondo
13 medalii de aur, 16 de argint şi 13 de bronz este zestrea sportivilor de la „Liga de Est” Vaslui la finalul ediţiei din acest an a Cupei României la taekwon-do.
Cea mai merituoşi sunt Gabriela Babii, cu trei medalii de aur la seniori, în probele de tull, spargeri forţă şi luptă individual, Georgian Manea, cu aur la luptă şi spargeri forţă, şi Ştefan Frăţian, câştigător la luptă şi tehnici speciale.
De asemenea, Marcel Miron a câştigat proba de tul, seniori, iar la tehnici speciale a obţinut medalia de argint.
Tot la seniori, Irinel Buraga are o medalie de argint la luptă şi una de bronz la tul, Ştefan Frăţian a terminat pe doi la tul, iar Gabriela Babii a obţinut argintul la tehnici speciale.
Pe echipe, CS “Liga de Est” are două titluri la tul (Marcel Miron, Andrei Porgras, Alexandru Coroi, Ştefan Frăţian, Mircea Hondru şi Cristian Popa) şi tehnici speciale (Marcel Miron, Andrei Porgras, Alexandru Coroi, Ştefan Frăţian, Mircea Hondru şi Cristian Popa). La spargeri forţă, clubul vasluian a obţinut argintul pe echipe (Georgian Manea, Andrei Porgras, Andrei Chiriac, Ştefan Frăţian, Cristian Popa, Alexandru Coroi).
Graţie acestor rezultate, CS “Liga de Est” Vaslui a ocupat primul loc în clasamentul general la seniori, iar Ştefan Frăţian a fost declarat cel mai bun senior al competiţiei.
La juniori I, Mircea Hondru are două medalii la individual. Cea mai importantă este cea de argint la tul, centuri negre 2 Dan, iar la tehnici speciale a obţinut medalia de bronz.
Ana Maria Haisan a obţinut medalia de argint la spargeri forţă, feminin, iar Miruna Lupaşcu a obţinut două medalii de bronz la luptă şi tul. De asemenea, Andrei Chiriac are o medalie de argint la tehnici speciale, iar Mihai Gavriluţă s-a clasat pe locul 3 la luptă.
Echipa masculină de tul s-a clasat pe prima poziţie la juniori I, iar cea feminină a ocupat primul loc la luptă tradiţională.
Argint a obţinut echipa masculină la spargeri forţă şi luptă, iar cea feminină s-a clasat pe locul secund la spargeri forţă şi luptă.
Graţie acestor performanţe, Liga de Est s-a clasat pe locul 3 în clasamentul general la juniori.
La juniori II şi III, clubul vasluian a obţinut două medalii pe echipe, ambele de bronz, şi alte 11 la individual, dintre care una de aur, patru de argint şi şase de bronz. Aurul a fost câştigat de Claudia Postu, la luptă, junioare III, 10-12 ani, minus 36 kg. Argint au obţinut Ştefan Postu (luptă), Claudia Postu (tehnici speciale), Ingrid Cozma (luptă) şi Marina Stoleru (luptă).
Medaliile de bronz au fost cucerite de Andrei Broască (tehnici speciale), Bianca Rotariu (tul şi luptă), Alexandru Matei (tul şi luptă) şi Denisa Filip (luptă).
“Această acţiune a fost posibilă cu sprijinul Primăriei Vaslui, al Consiliului Judeţean şi firmei Badotherm, cu care clubul derulează activităţi comune în ultimii ani, precum şi al părinţilor sportivilor”, a declarat Mihai Hondru, preşedintele CS “Liga de Est” Vaslui.
Clubul vasluian a participat la Cupa României de la Sibiu cu 28 de sportivi, dintre care opt seniori, opt juniori şi 12 copii. Alături de ei s-au mai aflat cinci arbitri şi trei antrenori.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button