Sport

Straja și Pitești, campioane la Olimpiada Gimnaziilor

DSC_6920
Într-un decor de vis, cele 16 echipe de băieți și fete, participante la Olimpiada Gimnaziilor, au fost premiate de către organizatori. În urma unui spectacol agreabil, pe durata a patru zile, fotbalul a ieșit învingător. La final au fost lacrimi de fericire, multe zâmbete și premii pe măsură.
Ziua finalelor va rămâne pentru mult timp o amintire de vis pentru copii. Meciurile care au desemnat ierarhia finală au produs emoții, iar finalele au fost unele demne de fotbalul mare.
La fete, locul IV a fost ocupat de Colegiul Național “I.C. Brătianu” Hațeg. Medaliile de bronz au fost câștigate de fetele de la Școala „Decebal”Craiova, iar vicecampioană a fost Școala “Kriza Janos” Căpâlnița (Harghita).
Câștigătoarea turneului, care a primit din partea Federației Române de Fotbal (FRF) un teren, în valoare de 15.000 euro, a fost Școala „Dimitrie Onciul” Straja, județul Suceava.
La băieți, locul IV a fost ocupat de Școala „Dacia” Oradea. Pe locul III s-a clasat Școala „Elena Farago” Craiova. Medaliile de argint au fost obținute de elevii Liceului „Decebal” Constanța. Noua campioană la gimnazii este Școala „Mihai Eminescu” Pitești, care a primit, din partea FRF, un teren în valoare de 15.000 euro.
Golgheterii turneului au fost Răzvan Nițuică (opt goluri), de la Școala „Elena Farago” Craiova, și Ioana Pătruceanu (șapte goluri), de la Școala „Dimitrie Onciul” Straja.
Tot la final, primarul Vasluiului, Vasile Pavăl, a ținut să recompenseze câțtigătoarele cu câte o cupă. Au urmat prezentările tuturor celor care au pus umărul într-un fel sau altul la organizare, s-au adus mulăumiri gazdelor, care au fost la înălțime, arbitrilor. Totul a fost așezonat cu un “foc” de confetti multicolore, spre bucuria micilor campioni.
Competiția a fost organizată de Ministerul Educației, alături de Comitetul Olimpic Sportiv Român, FRF și Primăria Vaslui. Parteneri locali au fost Asociația Județeană de Fotbal și Inspectoratul Școlar Județean.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button