ActualitateLocal

“Ştefan cel Mare şi Sfânt-Cavaler al Creştinătăţii”

DSC_5748
A devenit o tradiţie ca autorităţile din comuna Muntenii de Jos să-l cinstească pe Ştefan cel Mare la Complexul Monumental “Podul Înalt” de la Băcăoani. Evenimentul a debutat cu o slujbă de pomenire al marelui voievod, oficiată de preoţii din comună, urmată de depuneri de coroane cu flori la statuia lui Ştefan, după care s-a dat startul unui superb spectacol folcloric.
Pe scenă şi-au făcut debutul copiii de la Centrul Cultural “Podul Înalt” Muntenii de Jos, pregătiţi de profesorul Romică Brunchi, după care atmosfera a fost destinsă de Ansamblul “Mugurel”. O viitoare stea a muzicii populare, Viviana Bulugu, a reuşit să-i îndemne pe cei prezenţi la horă, pentru ca dansatorii de la “Zăstrea Muntenilor” şi “Hora Vasluiului” să facă încălzirea pentru momentul de înaltă ţinută oferit de Ansamblul “Trandafir de la Moldova” Huşi, oferind celor prezenţi un adevărat festins folcloric, prestaţia profesioniştilor fiind răsplătită cu multe aplauze.
Seara s-a încheiat cu recitalurile solistelor de muzică populară Silvia Ene şi Zinaida Julea.
“Mă bucur că am reuşit să ducem tradiţia mai departe şi că am reuşit şi de această dată, aşa cum am făcut mereu în prima duminică din iulie, să-l sărbătorim pe marele voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt. A fost un spectacol deosebit de care, sper eu, să se fi bucurat cu toţii”, a spus primarul comunei Muntenii de Jos, Dănuţ Creţu.
Manifestarea culturală s-a desfăşurat sub genericul “Ştefan cel Mare şi Sfânt – Cavaler al Creştinătăţii” şi a fost organizată Centrul Cultural “Podul Înalt”, Primăria şi Consiliul Local Muntenii de Jos, alături de Consiliul Judeţean Vaslui şi Centrul Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale Vaslui.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button