ActualitateLocal

Stagiu de pregătire la mare

budokan
Şapte sportivi de la CS “Budokan” Vaslui s-au aflat într-un stagiu de pregătire, la Cap Aurora, alături de alţi practicanţi legitimaţi la diferite cluburi din ţară. Programul de antrenament a cuprins tehnici de autoapărare specifice kaisendo-ului, dar şi tehnici cu diverse arme (nunchack, bo, hanbo, kisaibo, etc.), sub directa îndrumare a lui Sensei Costică Ursac (6 Dan), preşedintele Federaţiei Române de Kaisendo.
O adevărată provocare, dar în acelaşi timp şi o metodă diferită şi distractivă de antrenament, a fost reprezentată de antrenamentele în apă, mult aşteptată de sportivii prezenţi la stagiu.
Sportivii vasluieni, alături de preşedintele clubului, Sensei Maricel Tăbăcaru, s-au antrenat zilnic, dar au lăsat loc în program şi pentru bună dispoziţie şi distracţie.
“A fost o perioadă benefică, în care sportivii au făcut schimb de experienţă cu cei de la celelalte cluburi în alt mediu decât cel competiţional. Sper ca stagiul de vară de la Cap Aurora să-i ajute pe sportivi să-şi crească nivelul tehnic, dar totodată să-şi ajute colegii de club, care nu au reuşit să ajungă la stagiu, să avanseze la un nivel superior. Mulţumim Consiliului Local Vaslui şi Primăriei Municipiului Vaslui care au fost a fost alături de noi, împreună reuşind să îndeplinim obiectivele propuse pentru acest an, colaborare care va continua şi în semestrul doi”, a declarat Sensei Maricel Tăbăcaru.
Stagiul reprezintă o etapă importantă pentru tinerii sportivi, în perspectiva următoarelor competiţii naţionale, programate în a doua jumătate a anului.
Această activitate este cuprinsă în calendarul evenimentelor din cadrul proiectului “CA Budokan Vaslui deschide drumul sportivilor vasluieni spre competiţiile naţionale de arte marţiale”, finanţat de Consiliul Local Vaslui, prin programul pentru finanţare nerambursabilă a activităţilor nonprofit de interes general pe anul 2016.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button