Ștafeta Veteranilor a ajuns la Vaslui

În această după amiază, președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, și primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, i-au întâmpinat pe maratoniștii care participă la Ștafeta Veteranilor.

Popasul a fost făcut în fața statuii lui Ștefan cel Mare din centrul civic, unde participanții la ștafetă au fost întâmpinați cu aplauze.Și în acest an, ștafeta se desfăsoară pe trei trasee simbolice: albastru, galben și roșu.

Vasluiul se regăsește pe traseul roșu, startul fiind dat la Chișinău, iar la Vaslui ștafeta a ajuns de la Iași, urmând ca mâine să poposească la Bacău. Acțiunea se încheie la Carei, pe 25 octombrie.

Ştafeta Veteranilor este un eveniment comun militar şi civil, bazat pe ştafetă la care participă peste 500 de voluntari, care parcurg peste 3.800 km, având ca scop să promoveze valorile naţionale şi respectul faţă de veteranii şi eroii României.

Participanţii la acest eveniment se vor opri pe traseu, la monumentele închinate Eroilor Neamului, pentru a-şi arăta respectul faţă de eroismul şi jertfa acestora.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Bărbat găsit mort, după ce a fost strivit de propriul tractor

Pompierii militari din cadrul Detașamentului de pompieri Vaslui, inclusiv Garda II Negrești au intervenit cu …

S-a turnat asfalt pe DJ 241C, de la Dragomirești până la limita cu județul Bacău

Încă o investiție prin PNDL 2 este aproape finalizată. Constructorul a turnat asfalt pe Drumul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *