ActualitateLocal

Spectacol folcloric de excepţie la Ştefan cel Mare

ASIF-A-3-STEFAN-CEL-MARE--121
Duminică, 3 iulie, de Ziua comunei Ştefan cel Mare, când vor fi comemoraţi cei 512 ani de la trecerea în nefiinţă a marelui voievod Ştefan, primarul Mihai Moraru a pregătit un spectacol folcloric de excepţie. Pentru prima oară în comuna Ştefan cel Mare va poposi întreaga orchestră “Lăutarii”, o promisiune mai veche a edilului, care este materializată în acest an. Nu va lipsi maestrul Nicolae Botgros, care s-a îndrăgostit de zonă, când, de 8 martie, a venit însoţit de vestita vioară, să le cânte doamnelor din comună.
De altfel, la podul de la Cănţălăreşti, vasluienii vor avea parte de un adevărat maraton folcloric, ţinând cont că pe scena amplasată în dreptul statuii lui Ştefan vor urca începând cu ora 14 nume importante ale muzicii populare. Cap de afiş este îndrăgitul solist basarabean, Ion Paladi. Alături de el vor mai fi Mihaela Gură, Anişoara Dabija, Lidia Bejenaru, Nicolae Ciubotaru şi Ioana Căpraru.
“~nainte de spectacol vom susţine o slujbă de pomenire, oficiată de preoţii din comună, după care vom lansa cel de-al doilea volum al monografiei comunei, lucrare scrisă de Paul Zahariuc, iar în deschiderea spectacolului vom asculta grupul Sonora, ce aparţine de comuna noastră. Vom avea în zonă şi o expoziţie de pictură, cu lucrări ale pictorului, originar din comună, Traian Nica. Aşteptăm cât mai mulţi vasluieni să ne fie alături la sărbătoarea noastră”, a spus primarul Mihai Moraru.
Şi în acest an, cei prezenţi vor avea parte de un adevărat festin culinar, gospodinele comunei pregătind pentru eveniment peste 50.000 de sarmale.
“Deja gospodinele s-au pregătit în mai multe puncte, pentru a pregăti delicioasele sarmale. Aşteptăm toţi moldovenii să guste din aceste delicatese şi să se bucure de o zi specială”, a mai spus primarul Moraru.
La sărbătoarea comunei Ştefan cel Mare sunt aşteptaţi să participe parlamentari ai judeţului, oficialităţi, dar şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, precum şi fostul premier Victor Ponta.
botrgos-paladi

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button