ActualitateLocal

Șoferi inconștienți, s-au urcat băuți la volan

2
Polițiștii hușeni au identificat în trafic doi conducători auto care s-au deplasat cu autoturismele pe drumurile publice având alcoolemii de 1,33 mg/l, respectiv 1,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, valori rezultate în urma testării cu aparatul alcooltest.

Polițiștii Biroului Rutier Huși au întocmit dosar de cercetare penală pe numele lui R. Marius, de 28 de ani, din municipiul Huși sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. În timp ce se afla la volanul autoturismului proprietate, tânărul a provocat un accident de circulație soldat cu avarierea unui alt autovehicul parcat pe strada Al. Giugaru din municipiul Huși.
În momentul identificării R. Marius a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 1,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, conducătorul auto a fost condus la Spitalul municipal Huși pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, polițiștii hușeni l-au identificat în trafic pe S.Florin, de 47 de ani, din municipiul Huși. Acesta, în timp ce se afla cu autoturismul pe strada Dacia din municipiul Huși, a efectuat manevra de mers înapoi și a acroșat un alt autoturism parcat pe strada respectivă. Testarea bărbatului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital în vederea stabilirii alcoolemiei.
Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii la regimul circulației rutiere.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button