ActualitateLocal

Șoferi amendați și lăsați fără permise de conducere în minivacanța de Rusalii

Poliţiştii vasluieni, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, au fost la datorie în ultimele zile, pentru ca toţi cetăţenii să se bucure, în deplină siguranţă, de Ziua Internațională a Copilului și de Rusaliile Ortodoxe.

La activitățile desfășurate în perioada 1 – 4 iunie 2023, au participat polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră și ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră, care au acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau care conduc autoturismul sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În această minivacanță, în urma acțiunilor și controalelor efectuate, polițiștii au aplicat peste 561 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 203.145 de lei, au reținut 61 de  permise de conducere și au retras 11 certificate de înmatriculare.

În cadrul activităților desfășurate pe drumurile publice din județul Vaslui, cei 46 de polițiști rutieri participanți au verificat peste 225 de vehicule și au legitimat peste  250 de persoane.

În urma neregulilor constatate, polițiștii rutieri au aplicat 122 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 45.675 de lei, aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice).

Dintre acestea, 55 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru depășirea limitelor maxime de viteză admise, 14 au fost aplicate pentru constatarea de deficiențe tehnice, 5 au fost aplicate pentru abateri bicicliști iar 2 au fost aplicate pentru abateri căruțași.

Cu ocazia derulării acțiunilor, s-a constatat și săvârșirea a 4 infracțiuni la regimul rutier, respectiv ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” (2), ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”(1) și ”refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”(1).

Totodată, au fost organizate 4 acțiuni, înregistrate 84 de infracțiuni iar 6 persoane au fost surprinse în flagrant-delict. Polițiștii au intervenit cu operativitate la 167 de evenimente în această perioadă, 142 de solicitări fiind primite prin Sistemul Național Unic de Apeluri de Urgență 112.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button