ActualitateLocal

Șofer fără permis de conducere corespunzător, depistat la controlul de frontieră


Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetăţenie română și R. Moldova care conducea un ansamblu de vehicule deşi permisul de conducere valabil deţinut nu îi dădea dreptul.
În data de 7 noiembrie a.c., în jurul orei 01.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa-ITPF Iași, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de ieşire din ţară, Victor C., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 28 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format din microbuz şi remorcă, ambele înmatriculate în Germania.
La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au constatat că tânărul este posesor de permis de conducere valabil doar pentru categoria „B” , iar pentru a putea conduce ansamblul de vehicule în cauză îi sunt necesare categoriile „B” şi „E”.
Persoana în cauză a declarat că a preluat ansamblul de vehicule din apropierea P.T.F. Albiţa, ştia că permisul deţinut nu îi dădea dreptul să îl conducă, însă voia să ajungă în R. Moldova.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button