EducatieLocal

Simpozion “Robotech_” la Liceul “Ştefan Procopiu”

robotech
Sala de sport a Liceului „Ştefan Procopiu” (LSP) Vaslui a fost plină de viitori liceeni, dornici să vadă cele mai noi creaţii ale colegilor mai mari, prezentate în cadrul Simpozionului-concurs de robotică “Robotech_”. Foarte optimişti înaintea concursului, participanţii aveau să vadă că roboţeii lor se comportă precum în testele dinaintea probelor. Invenţiile lor au fost apreciate de profesori şi elevii prezenţi la eveniment. Aceştia provin de la clasele tehnice, cei mai buni fiind premiaţi.
Ei au participat la „Robotech_” cu diferite dispozitive, de la zar cu leduri, la robotul ASURO, aplicaţii ale diodelor, până la roboţi mobili şi sisteme de pornire motor electric.
Atracţia evenimentului a fost o mască, realizată de Facultatea de Inginerie Electronică Suceava, prin care pot fi citite gândurile oamenilor, întreaga asistenţă oprindu-se minute bune în dreptul standului pentru a admira „bijuteria” inventatorilor suceveni.
„Elevii au propus demonstraţii şi aplicaţii practice realizate în laboratoarele şi atelierele liceului, de la aplicaţii cu leduri, la urmăritori de linie şi depistare de obstacol, precum şi inventică în designul roboţilor. Ne-am bucurat de prezenţa unor profesori universitari de la o serie de facultăţi de profil din Iaşi şi Suceava, care au devenit partenerii noştri tradiţionali. Spunem că evenimentul a fost o reuşită”, a declarat Mariana Bacoşcă-Bică, unul dintre organizatorii evenimentului.
La eveniment a participat şi primarul Vasile Pavăl, care a ţinut să felicite LSP pentru rezultatele obţinute de elevi la diferite concursuri naţionale: „Sunt rezultate cu care Vasluiul se mândreşte. Pentru Consiliul Local, finanţarea învăţământului reprezintă o activitate principală. Astfel construim noua generaţie, construim oameni care sunt convins că vor lucra pentru municipiul nostru. Sunt convins că şi astăzi elevii vor fi recompensaţi corespunzător. E o secţiune şi pentru cadrele didactice, iar rezultatele vor fi dintre cele mai bune”, a spus Vasile Pavăl.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button