EducatieLocal

Simpozion “Grădinița, tărâm de joc și învățare”

DSC_5719
Astăzi, cadrele didactice și prescolarii Grădiniței “Țara Piticilor” Vaslui au demonstrat, în cadrul unei acțiuni, că o grădiniță poate fi tărâm de joc și învățare. Activitatea, ajunsă la cea de a patra ediție, a primit aprecieri din partea tuturor invitaților, dar mai ales din partea primarului municipiului, Vasile Pavăl.
“Tema de anul acesta este nemaipomenită. Ideea de parteneriat este necesară. Există un parteneriat între autorități și grădiniță. E de datoria noastră să existe o asemenea comunicare. Sunt un partener de nădejde. Sufletește, m atașaez de copii, iar ei reprezintă viitorul comunității. Depinde de noi cum îi creșetem”, a spus primarul Vasile Pavăl.
Tema “Impactul parteneriatului grădiniță-familie asupra evoluției copilului” a fost bine primită de părinți, care au oferit un adevărat schimb de roluri. Cei prezenți au putut savura dialogul între copii și părinți, pe tema unor elemente de comportament, dar și un dans între adulți și copii, fiecare dorind să evolueze cât mai bine, fiind foarte atenți la detalii.
“Știm că munca desfășurată, dăruirea și pasiunea nu sunt plătite, dar constatăm cu toții că dați ceea ce este mai bun și că au început și părinții să fie conștienți de rolul grădiniței ca etapă esențială în dezvoltarea și educarea copiilor lor”, a spus Zoica Popescu, inspector pentru învățământul preșcolar în cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui. Simpozionul derulat pe parcursul zilei s-a bucurat de o largă participare, fiind înregistrate peste 90 de lucrări ale cadrelor didactice. A fost și un bun prilej de dezbateri, schimb de păreri, de împărtășire a unor experiențe cu privire la unele probleme sociale care cer soluții concrete.
“Grădinița este parte a sistemului social ce include familia și comunitatea alături de care răspunde pentru educația formală/informală a copiilor și adolescenților. Nevoia de a forma o echipă între cadrele didactice și părinți este justificată de scopul comun al acestora – educarea ființei umane în devenire. Esențial este ca cei doi factori să-și dirijeze acțiunile spre realizarea acestui deziderat. Conștientizând că fiecare copil are nevoie de atenție atât din partea educatoarelor la grupă, cât și din partea părinților acasă, trebuie să ne străduim împreună și să reușim să punem în valoare ceea ce el are bun . Rolul grădiniței devine din ce în ce mai important în societatea actuală. Realizarea unui parteneriat eficient educatoare- copil- părinte este unul dintre dezideratele actuale ale procesului instructiv- educativ.Există însă și situații în care apar bariere de comunicare între cadrele didactice și părinții copiilor, între părinți și copiii acestora având drept cauze lipsa de experiență cât și lipsa spiritului de echipă, atât la unii cât și la ceilalți”, a spus Cristina Lefter, directorul Grădiniței nr. 3 Vaslui.
DSC_5718

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button