ActualitateLocal

Şi Primăria a stins lumina la „Ora Pământului”

DSC_1786
Vasluiul s-a alăturat altor 41 de orașe din România, participând, sâmbătă, la evenimentul global “Ora Pământului”, când în intervalul orar 20,30 – 21,30 au fost organizate evenimente dedicate, ce au culminat cu stingerea simbolică a luminilor de către instituții publice, companii, centre culturale, organizații și chiar cetățeni obișnuiți.
La nivelul municipiului reşedinţă, “Ora Pământului” a fost marcată printr-un concert oferit de Rotaria şi un vechi joc al copilăriei, “Baba Oarba desenează”, la care au participat peste 200 de copii.
Prin această acţiune, comunitatea locală a vrut să atragă atenţia cu privire la problemele de mediu.
Earth Hour (“Ora Pământului”) a debutat în Australia, la Sydney, pe 31 martie 2007, când două milioane de case și sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră.
În 2008, un număr de 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Earth Hour, iar doi ani mai târziu 4.500 de orașe din 128 de țări au participat la acest eveniment, pe 27 martie.
În prezent, comunitatea de susținători Earth Hour a atins două miliarde de oameni, din peste 7.000 de orașe, aflate în mai mult de 152 de țări. În România, “Ora Pământului” se sărbătorește din anul 2009, fiind parte astfel din comunitatea globală de peste două miliarde de oameni.
DSC_1763

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button