ActualitateLocal

Sesiuni de informare privind violența în școli

De la începutul anului școlar 2021-2022, polițiștii Biroului Siguranță Școlară Vaslui au fost prezenți în peste 40 de unități de învățământ din județul Vaslui, pentru a desfășura activități preventive, instructiv-educative dedicate elevilor, în special celor de gimnaziu și liceu.

Poliţiştii le-au transmis elevilor noțiuni specifice de educație juridică, vorbindu-le despre răspunderea penală a minorilor, importanța respectului în mediul școlar, a conduitei în relația cu ceilalți elevi și cadrele didactice, necesitatea conformării faţă de regulamentul școlii, dar și despre consecințele comiterii faptelor penale în incinta sau zona adiacentă unităților școlare și despre efectele pe termen lung ale violențelor din mediul școlar.

Săptămâna această, polițiștii Biroului Siguranță Școlară Vaslui au desfășurat activități în cadrul campaniei “Siguranța în școli”. Astfel, peste 150 de elevi din orașul Negrești și din mediul rural (comunele Oșești, Tătărăni și Crețești) au participat la sesiuni de informare privind violența în școală, bullying-ul și privind consecințele negative pe care le are traficul de persoane și traficul de minori.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button