ActualitateLocal

Șeful Inspectoratului de Stat în Construcții Vaslui, dat afară din funcție, după ce a fost prins beat la serviciu

Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, a dispus, astăzi, încetarea raporturilor de serviciu ale directorului Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC) Vaslui, Corneliu Alexa, care ar fi fost surprins în stare de ebrietate în timpul serviciului.

“Nu am tolerat şi nu voi tolera niciodată un comportament trivial din partea unui funcţionar care trebuie să fie în slujba cetăţeanului şi să aibă o conduită şi un limbaj demne de funcţia pe care o ocupă! Oricine procedează altfel nu are ce căuta în administraţia publică! Nu voi ezita ca, ori de câte ori voi observa sau îmi vor fi aduse la cunoştinţă asemenea situaţii, să iau măsurile legale, astfel încât cetăţenii să nu fie umiliţi sau să le fie lezate drepturile!”, a subliniat Ion Ştefan, într-un comunicat de presă.

Prefectul judeţului Vaslui, Mircea Gologan, a solicitat conducerii Inspectoratului de Stat în Construcţii să demareze cercetarea disciplinară a şefului Inspectoratului Judeţean în Construcţii Vaslui, Corneliu Alexa, după ce în presa locală a apărut un articol însoţit de o înregistrare video în care acesta pare că este sub influenţa băuturilor alcoolice.

Totodată, în înregistrarea apărută în spaţiul public inspectorul-şef Corneliu Alexa se exprimă incoerent şi foloseşte un limbaj vulgar.

Ulterior, Corneliu Alexa a declarat presei că nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, ci era într-o stare psihică “mai deosebită”, după ce a avut o şedinţă cu constructorii care nu execută în mod corespunzător lucrările la reabilitarea sediului instituţiei.

“Nu am venit băut, poate că aşa au arătat imaginile respective, dar nu cred că sunt conform realităţii, deci a fost o făcătură, ca să zic aşa”, a argumentat Alexa.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button